Her er de nominerte til Planteprisen 2025
Ni vinnere skal kåres blant 46 nominerte.

Planteprisen hedrer aktører i bransjen, som er innovative og som gjør en stor innsats når det kommer til å utvikle og satse på plantebasert mat. Det kom inn en rekke forslag fra publikum til produkter, hotellfrokoster, restauranter og andre som fortjener å vinne den gjeve prisen.
- Det er flott å se at så mange aktører har lagt arbeid i de plantebaserte produktene, rettene og tilbudene sine, av hensyn til miljø, dyrevelferd og helse. Dette fortjener virkelig anerkjennelse, sier juryleder Heidi Røneid.
De nominerte i årets kategorier er:
Årets produkt - søtt
- Mørk Sjokohassel lakris, Den lille nøttefabrikken
- Royal Skogsbær - Diplom-is
- Mørk sjokoladepose, Minde
- Toffee, GoVegan
- Godt & Blandet Juicy Giants, Malaco
- Dadler Sour Cola, Dave & Jon´s
Årets produkt - pålegg
- Hummus, Sevan
- Brunost, GoVegan
- Smørepålegg med fiskesmak, Grønn Lykke
- Pesto, Kolonihagen
- Grønnsakspostei, Stabburet
- Gulost blokk, COOP vegetardag
Årets produkt - middag
- Tofu, Helios
- Vegetarfarse, Stabburet
- Pizza Ristorante Al salame Vegano, Dr. Oetker
- Allemannsrätten grønnsaksboller, IKEA
- Thai gryte, Grønne Folk
- Tempeh, Grønn Lykke
Årets produkt stemmes fram av forbrukere. Stem på dine favoritter via lenken under.
Årets hotellfrokost
- Amerikalinjen
- Scandic Nidelven
- Clarion hotel The Hub
- Scandic Lillestrøm
Årets restaurant
- Cultivate Foods, Oslo
- Bellies, Stavanger
- Bastard Burger, Oslo
- K2, Stavanger
- Eat Happy Vegan, Oslo
- Tilstede Mat og Mer, Kristiansand
- Nordvegan, Oslo
Årets kantine
- ISS Facility Services
- 4Service/BI
- 4service/ Dugurd kantiner
- Sodexo/Axess - Hoffsveien 1, Oslo
Årets daglivare
- Oda
- Meny
- Coop Extra
Årets initiativ
- Zymia AS
- Coop Extra «Alltid 8»
- Grønn meny fra Grønn Framtid
- 50 prosent plantebasert ved SIO, Studentsamskipnaden SiO
- Veggisnytt.no
- Narvesen, Sunn og god mat på farten
Årets catering
- Cultivate Food
- Jordnært Oslo
- Palett Food AS
- Foodlab