Planteprisen
Planteprisen hedrer aktører som sørger for plantebasert vekst og utvikling i Norge.
Planteprisen hedrer aktører i bransjen, som er innovative og som gjør en stor innsats når det kommer til å utvikle og satse på plantebasert mat. Planteprisen ble for første gang utdelt på Future Foods-konferansen 2022.
Det er mulig å nominere aktører til Planteprisen fram til 14. januar.
Kategorier Planteprisen 2025
Årets produkt - pålegg
Årets produkt - pålegg deles ut til et pålegg som smaker fantastisk og som gjør det lettere for flere å velge plantebasert til frokost, på matpakka og i lunsjen. Denne kategorien avgjøres av publikum via avstemming på nett.
Årets produkt - middag
Årets produkt - middag deles ut til et produkt som smaker fantastisk og som gjør det lettere for flere å velge plantebasert til middag. Dette er kategorien for alt fra plantebaserte ferdigretter til produkter som inngår som en naturlig del av middagen. Denne kategorien avgjøres av publikum via avstemming på nett.
Årets produkt - søtt
Årets produkt - søtt deles ut til et produkt som smaker fantastisk og som gjør det lettere for flere å velge plantebasert når man ønsker å spise noe søtt. Dette er kategorien for alt fra plantebaserte kaker til sjokolader, desserter og andre plantebaserte søtsaker. Denne kategorien avgjøres av publikum via avstemming på nett.
Årets hotellfrokost
Årets hotellfrokost deles ut til et hotell som er innovative og satser på plantebasert mat. Hotellet har uttalte mål om å redusere mengden kjøtt og øke andelen plantebasert mat som serveres hotellgjestene, og på å nudge gjestene til å velge de plantebaserte rettene over kjøttrettene. Vinner kåres av en jury, se jurymedlemmene under.
Årets kantine
Årets kantine deles ut til en kantine som er innovative og satser på plantebasert mat. Kantinen har uttalte mål om å redusere mengden kjøtt, øke andelen plantebasert mat som serveres kundene, og på å kundene til å velge de plantebaserte rettene over kjøttrettene. Vinner kåres av en jury, se jurymedlemmene under.
Årets restaurant
Årets restaurant deles ut til en restaurant som er innovativ og satser på plantebasert mat. Restauranten har uttalte mål om å redusere mengden kjøtt, øke andelen plantebasert mat som serveres hotellgjestene, og på å nudge gjestene til å velge de plantebaserte rettene over kjøttrettene. Vinner kåres av en jury, se jurymedlemmene under.
Årets dagligvare
Årets dagligvare deles ut til en aktør som har et uttalt mål om å øke andelen plantebasert mat som selges i butikken, og som gjennom reklame, plassering av produkter i butikken og nudging øker salget av plantebasert mat (inkludert grønnsaker, bønner og lignende) og reduserer salget av kjøttprodukter. Vinner kåres av en jury, se jurymedlemmene under.
Årets initiativ
Årets initiativ deles ut til et initiativ som sørger for at plantebasert mat når ut til massene. Vinner kåres av juryen.
Juryen for Planteprisen 2025 kommer.